El Casal de Barri, amb el manifest “No a l’Hermitage. Per un altre model de cultura”

El Casal de Barri Pou de la Figuera forma part dels signants inicials del manifest “No a l’Hermitage. Per un altre model de cultura” de la Xarxa d’Espais Comunitaris de la que forma part. Podeu llegir-lo íntegrament a continuació, així com adherir-vos-hi aquí.

Des de la Xarxa d’Espais Comunitaris (X.E.C), volem manifestar el nostre rebuig al projecte de l’Hermitage. Un cop més la cultura és utilitzada com argument per amagar una operació urbanística on el benefici privat dels fons d’inversió internacionals es posarà per sobre de qualsevol interès col·lectiu.
A Barcelona hem vist massa vegades aquest model, i per tant, coneixem les conseqüències que comporta: gentrificació, treballs precaris i saturació de la mobilitat. Es continua socialitzant les pèrdues i privatitzant els beneficis, fent servir la ciutat com un recurs més, un recurs, que es troba al límit.
Som conscients de la situació que estem vivim i la desesperació que suposa per a moltes persones, però l’aposta per un model fallit basat en el creixement exponencial del turisme no serà mai la sol·lució, i encara menys quan la proposta surt d’un organisme tan opac com és l’Autoritat Portuària.
Necessitem projectes culturals situats i arrelats, sostenibles i compromesos amb l’economia social i solidària, la cultura de base, les comunitats veïnals i les entitats. L’Hermitage es troba les antípodes del model cultural que defensem, és per això que des de les diferents entitats i projectes que componen la X.E.C ens oposem frontalment a aquest projecte.

Signem: Associació Borsí pel Barri, Associació Cultural Casa Orlandai, Coordinadora d’Entitats per la Lleialtat Santsenca, Ateneu L’Harmonia – Federació d’entitats de Sant Andreu, Cooperativa La Fàbrica, Casal de Barri Pou de la Figuera, Associació educativa i cultural Formes, Ateneu Popular 9 Barris – Bidó de Nou Barris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s