El Casal de Barri se’n va al Pico del Pañuelo

Fa uns mesos vam tenir la sort de conèixer els companys de Pico del Pañuelo, gràcies al pont que la Mireia de Jiwar Creació i Societat va fer entre aquest projecte i el Casal. Amb ells vam recórrer part del barri, i els vam mostrar el Casal (a alguns posts del seu bloc picodelpanuelo.wordpress.com s’ha descrit els seus orígens i la seva història) i explicat la seva gestió comunitària i relació amb el barri. També vam tenir l’oportunitat de mostrar-los l’Hortet del Forat i la seva dinàmica d’autogestió.

pico-del-pac3b1uelo-mapa2

Fruit d’aquesta visita van sorgir converses sobre la gestió comunitària, l’accés a la cultura, la participació ciutadana i altres qüestions que compartim i ens apassionen. Ens van parlar del barri en què s’ubica el seu projecte de residències artístiques i culturals, i de com molta gent i col·lectius s’estaven mobilitzant per la reivindicació de la gestió ciutadana d’un gran espai: el Mercado de Frutas y Verduras de Legazpi. Era clar que hi havia molt en comú, i segurament per d’aquí va sorgir la idea de la nostra residència.

A partir del dilluns 8 de febrer i fins al diumenge 14 estarem allà compartint les nostres experiències de gestió comunitària de del Casal de Barri Pou de la Figuera i aprenent de moltes de les iniciatives de gestió ciutadana que existeixen a la ciutat de Madrid. Un repte, un privilegi i un luxe!

Aidà Almirall Serra, dinamitzador comunitari del Casal de Barri Pou de la Figuera

Daniel Pardo, membre de la gestió comunitària del Casal Pou de la Figuera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s