Benvinguda a la Gestió Comunitària del Casal de Barri Pou de la Figuera

Us convidem a la celebració/presentació de la nova gestió comunitària del Casal de Barri, que tindrà lloc el proper dimarts 1 d’octubre, a partir de les 18:00, al mateix Casal (C/ Sant Pere Més Baix, 70).

arriba

El proper dimarts 1 d’octubre, la federació Casc Antic per la Gestió Comunitària (composada per l’Assemblea d’Aturats de Barcelona, l’Associació Catalana de Residents Senegalesos, l’Associació de Veïns Casc Antic, Bacantoh, Eco-Concern,  l’Espai d’inclusió i formació Casc Antic i RAI) assumirà la gestió ciutadana del Casal de Barri Pou de la Figuera en el marc d’un conveni acordat amb el Districte de Ciutat Vella.

Aquesta gestió comunitària és una vella reivindicació: la victòria veïnal del Forat de la Vergonya va aconseguir un casal d’activitats gratuïtes i obertes a tota la gent, una de moltes demandes populars. La gestió d’aquest casal, però, va ser concedida a una empresa privada, fins aquest setembre.

Es tracta d’un projecte de caire comunitari que vol impulsar la participació del barri a tots els nivells, tant de l’activitat que té lloc al Casal com de la seva gestió, i alhora enfortir el teixit veïnal i associatiu. En resum, que el Casal sigui un equipament no només de barri, sinó del barri i per al barri.

La federació treballarà en xarxa dins del barri i també fora d’ell, mitjançant  l’acció de la Plataforma de Gestions Ciutadanes de Barcelona, que  engloba la vintena d’experiències d’aquest tipus que existeixen avui en  dia a Barcelona. La tasca de la Plataforma és importantíssima i suposa un exemple fonamental.

L’objectiu d’aquesta gestió és l’empoderament de la població del barri, apropar la gent al Casal i el Casal a la gent, aconseguir  que siguin les mateixes usuàries de l’equipament qui prengui les decisions, en una dinàmica de la què aquesta federació ha de ser poc més que l’estructura i l’interlocutor amb l’administració.

Per tal de celebrar l’arribada d’aquesta nova gestió, el proper dimarts 1 d’octubre organitzem al Casal de Barri Pou de la Figuera, a partir de les 18:00, una modesta però orgullosa presentació a la qual convidem talleristes, usuàries, veïnes i veïns, gent amb curiositat, persones amb ganes de fer coses…

Un pensament sobre “Benvinguda a la Gestió Comunitària del Casal de Barri Pou de la Figuera

  1. Retroenllaç: Un febrer molt animat dels alumnes d’animació sociocultural i turística – BLOG DE L'INSTITUT FERRAN TALLADA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s